Toolpath not saving to a file?

cnc-club.ru for English speaking users

Toolpath not saving to a file?

Сообщение fizgig » 07 май 2012, 22:30

Still experimenting with this code on Windows XP (gcodetools v1.7). Before, I could save a toolpath to a file just fine. I must have screwed up a setting since now, no matter what I do, the toolpath is shown (and looks cool) but isn't saved to a file.

In my "preferences" location, I have "File" set to "output.ngc" and "Directory" set to "c:\".

Any idea why the file isn't saved anymore?
Аватара пользователя
fizgig
Новичок
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 07 май 2012, 22:14
Репутация: 0

Re: Toolpath not saving to a file?

Сообщение fizgig » 07 май 2012, 22:39

Just realized that I can save if I do a "Path to Gcode" but I can't when I do an "Area" operation. So, what could stop an Area operation from saving?
Аватара пользователя
fizgig
Новичок
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 07 май 2012, 22:14
Репутация: 0

Re: Toolpath not saving to a file?

Сообщение Steel.ne » 08 май 2012, 07:54

IMHO Area operation only draw vectors, you need select tool, orientation points and proceed "path to gcode" with, or without contour
Steel.ne
Почётный участник
Почётный участник
 
Сообщения: 112
Зарегистрирован: 21 апр 2012, 22:52
Репутация: 3
Медальки:

Re: Toolpath not saving to a file?

Сообщение fizgig » 08 май 2012, 18:42

Aha! Gotcha. I was confused since the Area menu also has a Preferences section with a file-output name and location section...
Аватара пользователя
fizgig
Новичок
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 07 май 2012, 22:14
Репутация: 0

Re: Toolpath not saving to a file?

Сообщение Steel.ne » 09 май 2012, 00:22

fizgig,
Area menu have "Path to gcode" tab also, so Preferences relates to this tab only
Steel.ne
Почётный участник
Почётный участник
 
Сообщения: 112
Зарегистрирован: 21 апр 2012, 22:52
Репутация: 3
Медальки:

Re: Toolpath not saving to a file?

Сообщение Nick » 09 май 2012, 23:12

fizgig писал(а):Just realized that I can save if I do a "Path to Gcode" but I can't when I do an "Area" operation. So, what could stop an Area operation from saving?

Yep. Area function does not actually export Gcode it just generate paths that could be exported to Gcode by using Path to Gcode.
Use the Console, Luke.
Аватара пользователя
Nick
Мастер
 
Сообщения: 22330
Зарегистрирован: 23 ноя 2009, 16:45
Откуда: Gatchina, Saint-Petersburg distr., Russia
Репутация: 1332
Заслуга: Developer
Медальки:


Вернуться в English forum

Кто сейчас на конференции

Зарегистрированные пользователи: 19bvn58, anthro, Bing [Bot], FedorovDrugoy, Google [Bot], Google Feedfetcher, Heify, Lead, Majestic-12 [Bot], migrat, toxakorzh, Yahoo [Bot], Yandex [bot], Фрост, Тенгель

Поделиться

cron
Reputation System ©'